torsdag 17. januar 2008

Desse fine orkideblomane..

...hang for eit par dagar sidan på greina si, men nå ligg dei i ein haug på golvet...
Eg har ikkje tal på kor mange slike eg har klart å teke livet av...
Denne gongen gjekk det altså gale igjen...
Eg syns orkideane er så utruleg vakre så det er nok grunnen til at eg prøver igjen og igjen..
Kvar gong får eg gode råd av svigermor, bestemor, tante osv om korleis eg skal stelle med dei...men nei..mine varer i toppen 2 månader og så dett dei rett av, og ein pistrete stengel står igjen - som slettes ikkje er noko vakkert syn!
Ganske fortvilande, så eg tek imot gode råd om korleis eg skal stelle orkideane mine frametter, med takk, dersom du har nokre på lur :o)
Nyttar samtidig sjansen til å ynskje deg god helg..vekene rasar verkeleg avgårde her no..

21 kommentarer:

Anonym sa...

Mine orkidéer får en liten skvett vann hver uke (eggeglassmengde), når de er ferdigblomstret og stilken begynner å visne klipper jeg den helt ned, og fortsatter vanningen som vanlig. Jeg fikk min orkidé til å blomstre for 2. gang i sommer :) Men man må ha tålmodighet, mener å ha lest at de blomstrer 1 gang i året, uten at jeg skal si det for sikkert ;)

chevostar sa...

Lite vann og lite stell i det hele tatt!
Mine 3 blomstret for tredje gang! i fjor, nå rett før jul! Og de står fortsatt i full blomst! En må og ha tolmodighet med dem! Jeg klipper ikke av stilken når de er avblomstret! Lar dem bare stå, da kommer de med nye blomster på både dem gamle stilken og den nye som kommer opp!!! Talte til over 30 blomster på den ene!! lykke til!

Forresten en award til deg på bloggen min!
Ha en flott helg!

Mita`s hjørne sa...

Tja... problemet kjenner jeg ja... Orkideen er jo en snylteplante da... fikk dette rådet fra ei, gi de to ss vann pr uke... Når de er avblomstret lar du de bare stå - ikke klipp stilken - så blomstrer de igjen...

Ha en koselig kveld...

annemariesquilt sa...

Ser at du har fått at du har fått mange råd rundt stell av orkider.
mine holder heller ikke så lenge men jeg nyter dem så lenge je har dem. Er ikke flink til å få blomster igjen jeg heller.
Jeg hadde bare lyst til å legge igjen en hilsen hos deg

Ida-Lina sa...

Er ikke så flink med blomster men har ett godt tips, hekkle noen av dine flotte blomster og sett dem på så blomstrer den hele året :-)

Grannylovestoknit sa...

Hei! Jeg vanner mine 2 orkideer ca 1 gang i uka eller sjeldnere. De har blomstret flere ganger. Jeg har funnet ut at de liker seg best i østvinduet. Jeg tror nok også det kan være forskjell på kvaliteten. De billigste på supermarkedene er kanskje ikke de av best kvalitet, men jeg vet ikke. Ellers var foregående tips morsomt og lurt da! Du som hekler så nydelige blomster!

Anonym sa...

Mitt forslag er å kjøpe nye ;)
Go' klem fra søs - uten grønne fingrer

Aina sa...

Hei, innom å hilser på medl. i Interiør gave alongen, håper jo på å bli kjent med dere:0)

Kan desverre ikke gi noen tips om orkideer, tar knekken på de ...bruker mindre enn 2 mnd. også;0(

Håper det er greit at jeg linker siden din, og ønsker deg en god helg!

Klem fra Aina:0)

elin1976 sa...

Det er så godt å høre at det ikke er bare meg som er en slik orkide morder. De holder seg fine i noen uker men så begynner blomstene å bli myke( hvis du skjønner hva jeg mener) Å jeg har prøvd alt.
Kjøper dem og når blomstene detter av så får naboen de. Hun får dem opp igjen. Ønsker deg ei flott helg. Masse klemmer fra Elin:O)

ChatrinesLiving sa...

Uffda... Jeg pleier ikke stelle orkideene mine, så lever de lengst:)
Ønsker deg en super helg!
Klem:)

Heidi sa...

Mine orkideer står grønne og fine i vinduskarmen, men blomstrer de, neida ikke hos denne dama nei. Men de skal få stå der da, så får vi se hva som skjer når det blir litt lyeree utenfor vinduene! Ønsker deg ei god helg!!

Timotei sa...

Oi, har nok ikke så god greie på orkideer, jeg. Vil bare ønske deg ei kjempefin helg!

Donnas Verden sa...

Hei hei

Er innom og hilser på IGA medlemmene jeg også:)

Ei venninne av meg som er gartner, sier at orkideene blomstrer så så lenge, deretter går de inn i hvilemodus før de blomstrer igjen. Den perioden kan vare noen mnd helt opp til et halvt år. Så om du beholder blomsten selv denne gangen, kommer den tilbake:)

Hun sa også at man KAN klippe ned den nakne stengelen hvis man vil. Men da skal man la det være igjen 4knoppepunkter fra bunnen og opp om du skjønner. De kommer tilbake hos meg om jeg klipper eller ikke. Men trives de ikke veldig godt tar det lenger tid. Når det gjelder vanning, så anbefalte hun at jeg fylte oppvaskkummen med temperert vann og satte blomsten oppi og la den trekke i 10 min, deretter la den renne av godt før du setter den tilbake i skålen. Dette for å simulere det tropiske regnet, hvor de får masse vann en gang i mellom. Det gjør jeg hver 14 dag på vinter og kanskje litt oftere om sommeren.

Lykke til, og ha ei fin helg:)

FO - 2 sa...

Orkidèer er vakre blomster! Noe av det fineste jeg vet. Det finnes nå egen Orkidèegjødsel. Den er god. Etter avblomstring, kan du sette planten kaldt (kjeller) i 4-6 uker. Den blomster forhåpentligvis igjen da, etterpå. Ikke klipp av stengelen. Bare det som er vissent. Lykke til! :)
God helg til deg Merete! :)
Klem.

Katarina sa...

Hei. Er bare innom deg for å ønske deg e riktig fin helg jeg :-) Ang. orikder er det ganske så vanlig det du opplever. Mine blomster hele tiden og det kommer også flere grener (i flg blomsterhandleren) så er det ganske så sjeldent at de kommer med flere. Prøv å bytt plass også...

Katarina sa...

har lært også at man skal klippe m,men da ikke under d andre ledd på stilken..den brune altså

Huset i Hagen sa...

Bare innom for å ønske deg god helg! :0) Klem (har ikke særlig dreisen på disse orkideene jeg. :0))

Anonym sa...

Da er vi to, Merete!!!! Jeg har en stiv stengel uten blomst, som jeg kjøpte før jul. Og så har jeg en rosa orkide med alle blomstene inntakte, som jeg fikk i nyttårsgave. merkelig nok, lever den ennå. Jeg prøver å vanne den minst mulig(ikke noe problem, siden jeg ofte glemmer å vanne det jeg har av grønt) De skal visst ha mye lys også....men min har sånn halparten lys/skygge.....
Ønsker deg en god helg!

Hulda sa...

Virkelig vakre orkideer. Så synd at du mister dem. Jeg har ikke hatt planten selv, men har hørt at de må stå i ei gjennomsiktig krukke, slik at røttene får lys. De skal heller ikke vannes for ofte.

mimiala sa...

Har sikkert tatt livet av 10-15 orkideer til nå, og de to jeg har stående ser ikke særlig leve villige ut de heller :(
Skal ikke være lett nei, men man må bare ikke gi opp eller hva :)

Lykke til med gjennoplivinga :)

Anonym sa...

Hesann!
Jeg er helt imponert over alt du får til! Jeg strever med små strikkeprosjekt og holder for tiden på med et barneskjerf. Får ikke til helt rette kanter. Har prøvd å ta av en løkke i hver ende , men det blir ikkke helt bra det heller... Noen tips???