måndag 9. juni 2008

Digitalis purpurea..

..eller revebjelle som er det norske navnet er ein utruleg vakker blom :o) prakteksemplaret på bilda ovanfor fann eg i hagen ved barndomsheimen min i går og eg var nok litt av eit syn der eg låg på bakken og rulla meg for å få eit best mogleg bilde av den ;o)
Deler av blomen er giftig, og denne gifta blir faktisk brukt i ein del hjertemedisin og forskarar har og funne ut at den har ein positiv effekt når det gjeld å ta knekken på kreftceller!

Ønsker deg som er innom ei flott veka :o)

18 kommentarer:

Hulda sa...

Revebjeller er nydelige! De vokser ikke villt her hos oss. Men, husker jeg så mange av dem en sommer jeg var i Bergen. Nydelige bilder du fikk av de, det nytter å legge seg litt ned når en skal fotografere.;) Men, har ofte tenkt det samme, hvis noen ser meg i action må de jo begynne å lure. ;) Fint sammensatt også, syns jeg.

Den gode feen sa...

Eg diggar revebjeller eg også! Men du, var du heime i helga? Det var eg også, og beklagar supermasse for at eg ikkje sa frå! Alt gjekk slag i slag, men det hadde sjølvsagt vore kjekt å sjå dåko også! Stor klem!

Huset i Hagen sa...

Helt enig! Jeg liker også så godt revebjeller. Har sådd noen. men har ikke gjort så mye mer enn det. Gid alt ugress var like vakkert!!! Mange fine bilder du har lagt inn her siden mitt forrige besøk. Det har gått litt treigt med bloggingen min i varmer. Men nå har vi fått regn og jeg sitter her og blogger. :0) Ha en fin uke! :0)

Randi sa...

Nydelige blomster. Nydelig gjengitt på bildet du har tatt.

Håper du har en strålende dag.

Klem

Marie sa...

Eg har masse revebjøller i hagen. Eg likar dei veldig godt. Ein dag eg var ute såg eg kvite, skal ta heim i hagen. Tenkte eg fekk vente til det har regna litt, det er så knusktørt at å flytte planter får vente litt. I dag er det forresten kome nokre bøyer.

Ønskjer deg ein god tirsdag :)

Anna Lisa sa...

Heisann!!
Takk for kommentaren eg fikk nettopp...Eg er her ennå...nettopp lagt ut eit nytt innlegg i bloggen...:)

Revebjeller er nydelige, men veldig giftige..
Ha en fin dag!!
klem

Grip dagen sa...

For noen år siden gravde jeg opp noen digitalis purpurea fra veikanten. Jeg planta dem i hagen.
Nå vokser det digitalis OVER ALT!
Hver lita bjelle blir jo en ny plante... Men du verden de er flotte!
Idag gravde jeg opp ei hvit revebjelle som jeg planta i hagen. De er også nydelige. Håper også den sprer seg villig.

Koselig å kle sinkhjetet med blader og blomster. Det gjør ikke noe om levetiden er litt kort. Det er kjekt så lenge det varer...
Slik tenker i alle fall jeg.

Igår hadde jeg forening på hytta. Da pynta jeg både her og der med ville roser. De holder akkurat så lenge som foreningen varer før de visner... Velidig søtt var det!
Klem Marit

FO - 2 sa...

Kjempefine!
De står i blomst her også nå.
Rosa, hvite og lys rosa.
Ett vakkert skue! :)
Urter og blomster kan være meget nyttige vekster ja.
Til god hjelp i faramsien.

Ida-Lina sa...

Så mye flotte blomster du tatt bilde på, ser rosa er en farge som kommer tillbake på mangen bilder, det er så fint. Veldig fin den fana koften.

Den gode feen sa...

Knallkjekt om de kjem til Stavanger. Så kan de passe Alma medan eg er på jobb haha. Leverer henne ti over sju kvar morgon, ok? Neida, eg berre tuller altså. Supergøy at me rett og slett kan møtast oftare etter at me flytta her. Kongeparken kunen me f eks dratt til? Klem frå Linda

Bente sa...

Hei:)
Flotte blomster:)
Gratulerer med jenta de som ble ett år:)
Ser du har tatt mange fine blomsterbilder...har fått lungebetennelse,og vært liggende noen dager.Så min snille mamma kom innom i går med en bukett rosa Peoner,de fineste jeg noen gang har hatt.Den ene spratt ut med en gang,og er ett syn!!Skal få tatt bilder av den ,og vise den på siden min. Ingenting kan måle seg med vakre blomster!! Utenom barna da:)

Ha det fint:)Klem:)

Anonym sa...

Så nydelige blomster! Den brune og rosa fana-jakka di ble kjempefin. Ha ei fin uke du også :o)

ChatrinesLiving sa...

Heihei!
Vakkert! Tenk at det nesten er avblomstret hos deg. Her har ikke noe sprunget ut enda! Det er stor forskjell i dette landet ja.
Hadde håpet på litt finvær nå. Sola er stort sett oppe, men det er surt og kaldt. Det kommer vel noen fine dager!:)
Ha en superfin torsdag!
Klem fra chatrine:)

Penelene sa...

De er så flotte! Det vokser masse rundt hytten til foreldrene mine og om sommeren plukker jeg dem inn i store vaser!
Så nydelige innlegg du har hatt i det siste!

Frida sa...

Hej! Vilken härlig blogg du har. De blommorna tycker jag så mycket om.
Kram frida

Katarina sa...

Hei Merete :-) Åh,hvor mange nydelige bilder du har lagt ut! Dessverre er det lenge siden jeg har vært innom pga eksamener,men endelig kan jeg se litt rundt med god samvittighet :-)
Jeg ble smadrene forelsket i den elefanten du hadde lavet! Den var bare såå søt. Håper du har det fint og så ønsker jeg deg en riktig god weekend. Stor klem fra Katarina :-)

Jill sa...

Jeg elsker revebjeller, fineste ugresset i hagen min :-)
Ha en fin helg!

Andrea sa...

Hei hei. Her var det mange fine blomster bilder ja. Nydlige farger og bilder. Deilgi med sommer og alle nydlige farger. Ønsker deg en kjempe fin helg. Mange klemmer...