søndag 24. februar 2008

Kraterboller

I dag har vi baka deilige kraterboller! Dei er supergode med fyll inni/oppå, og kan godt frysast og tinast opp igjen om ein får besøk eller berre lyst på noko godt ;o)

Oppskrifta får du her:

Kraterboller
Deig:
125 gr margarin

5 dl melk eller vatn
1,5 dl sukker
1 ts kardemomme
1,3 liter hvetemel
50 gr gjær
1/2 ts bakepulver

Fyll:
Sukker
kanel
margarin

*Lag ein vanleg gjærdeig og sett den til heving.
*Rør sammen fyllet - margarin, sukker og masse kanel :o) nam,nam
* Rull deigen til passe store boller, putt fingen nedi bolla og lag eit hol som du putter fyllet oppi. set til heving i ca 30 min

Steik bollene på 250 grader i 10-15 minutt eller til dei er passe gylne på farge. Då vil fyllet boble og renne litt nedover bollene..

Oppskrifta kan med fordel doblast!! bollene blir så gode at dei forsvinn kjapt ;o)

5 kommentarer:

Guro sa...

Mmmmm...de så skikkelig gode ut!!
"Ligge i grønne enger" leste jeg på sykehuset nå i vinter. Den kommer nok alltid til å minne meg om ei veldig spesiell tid :O)
Nydelige bilder fra hjemmet ditt.

Anonym sa...

Mmmmm... kan nesten kjenne lukten av gjærbakst helt hit :) De så gode ut! Koselig bilde av lesekroken din du viser oss :) Ha en fin uke!

Nette sa...

Høres og ser knallgode ut, sånne vil jeg lage! Takk for at du deler herlighetene med oss:)))

♥ H@rmoni ♥ sa...

Desse høyres veldig gode ut, merethe! Eg har også bakt litt i dag - det har jo vore innever kan ein sei..

FO - 2 sa...

Nam nam! Maren har all grunn til å være fornøyd med resultatet.
God uke til deg og dine! :)